İngilizce Öğretmenliği

MEF ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ETKİNLİKLERİ
2019 Nisan - MEF Okulları Yabancı Diller Koordinatörü Sibel Uluköy 4. Sınıf ELT öğrencilerimizle iş mülakatı atölyesi gerçekleştirdi.
2017-2018 Öğretim Yılı güz yarıyılında AYAZAĞA İlkokulu-Ortaokuluna İngilizce Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından DERSDEM projesi olarak 1 adet İngilizce sınıfı tefriş edilerek kullanıma hazır hale getirilmiştir. MEF Okullarıda bu sınıfın tasarımına destek olmuşlardır. Ayrıca MEF Üniversitesi Mİmarlık bölümü tarafından sınıfa kitaplık tasarlanmış ve montajı yapılmıştır .Boş olarak teslim alınan sınıfın sıraları, perdeleri ve akılı tahtası da MEF Okulları ve MEF Üniversitesi destekleriyle yapılmıştır.
2017-2018 Öğretim Yılı Bahar döneminde İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri tarafından DERSDEM projesi olarak AYAZAĞA-İlkokulu-Ortaokulu 3 sınıfta öğrenim gören 120 öğrenci İngilizce Şarkılar çalıştırılmış ve velilerin öğrencilerin olduğu bir gösteri yapılmıştır.

2017-2018 Öğretim Yılı Bahar yarıyılında İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri tarafından İngilizce öğretim ders materyalleri hazırlanmış ve bu materyaller AYAZAĞA İlkokulu-Ortaokuluna hediye edilmiştir. Ayrıca aynı okula İngilizce köşeleri ve sokağı yapılmıştır.

2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında İngilizce öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri tarafından DERSDEM projesi olarak AYAZAĞA ilkokulunda öğrenim gören 120 3. sınıf öğrencisi İngilizce drama gösterisi yapmışlardır.

2018-2019 öğretim yılında İngilizce öğretmenliği bölümü tarafından kitap toplama kampanyası yapılmış ve toplanan kitaplar MUŞ HASKÖY ANADOLU TEKNİK LİSESİ ve DİYARBAKIR ÜZÜMLÜ KÖYÜ ORTAOKULU VE TAŞRA MEZRASI İLKOKULU'na gönderilmiştir. Ayrıca Diyarbakır'daki okulumuza İngilizce ders materyalleri de gönderilmiştir.

2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılında İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve okumayı sevdirmesi amaçlanan kitap ayraçları AYAZAĞA İlkokulu öğrencilerine dağıtılmıştır.

2017-2018 öğretim yılı bahar yarıyılında İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kırtasiye paketleri AYAZAĞA İlkokulu öğrencilerine dağıtılmıştır.

2017-2018 öğretim yılı bahar yarıyılında İngilizce bölümü öğrencileri tarafından toplanan kitap paketleri AYAZAĞA İlkokulu Kitaplığına teslim edilmiştir.

2017-2018 öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında İngilizce derse ihtiyacı olan Ayazağa ilkokulu-ortaokulu öğrencilerine okullarıyla işbirliği yapılarak İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından ders çalıştırılmışlardır.

2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında İngilizce Öğretmenliği bölümü 1.sınıf öğrencileri tarafından topluma hizmet projeleri dersi kapsamında Prof.Dr.ALİ KEMAL YİĞİTOĞLU İlkokulu-Ortaokuluna İngilizce Materyaller tasarlanmış ve okula İngilizce köşeleri ve sokağı yapılmıştır.
2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında İngilizce, PDR ve Matematik bölümü öğrencileri topluma hizmet projeleri dersi kapsamında Darülaceze Başkanlığı ziyaret ettiler ve orada kalan kimselerle görüşmeler ve etkinlikler yaptılar.

2018-2019  öğretim güz yarıyılında İngilizce, PDR ve Matematik bölümü öğrencileri tarafından ŞİŞLİ DOWN CAFE ziyaret edildi ve orada çalışan Down Sendromlu bireylerle görüşmeler ve etkinlikler yapıldı.

2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında LÖSEV İstanbul şubesi ile görüşmeler yapılmış ve İngilizce, PDR ve Matematik bölümü öğrencileri tarafından topluma hizmet projeleri dersi kapsamında  Kasım ve Aralık aylarında 2 kez üniversitemizde LÖSEV stantları açılmıştır. Bu stantlarda hem LÖSEV ürünleri satılmış hem de LÖSEV'e gönüllü kazandırılmaya çalışılmıştır.
2018-2019 öğretim yılında Omurilik Felçlileri Derneği ile görüşülerek  İngilizce Öğretmenliği, PDR ve Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından topluma hizmet projeleri dersi kapsamında 21.000 adet mavi kapak toplanmış ve bu toplanan kapaklar değerlendirilerek ihtiyacı olan kimselere  tekerlekli sandalye alınmak üzere OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİNE gönderilmiştir.

2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında İngilizce, PDR ve Matematik bölümü öğrencileri tarafından topluma hizmet projeleri dersi kapsamında temin edilen IĞDIR AŞAĞI ÇİFTLİK Anaokuluna oyuncak ve İlkokuluna da kırtasiye malzemeleri gönderilmiştir.

2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında İngilizce, PDR ve Matematik bölümü öğrencileri tarafından topluma hizmet projeleri dersi kapsamında  İSTANBUL KOCATEPE  ilkokuluna kırtasiye malzeme paketleri hazırlanmış ve okula teslim edilmiştir.

2018-2019 öğretim yılı bahar yarıyılında İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri  topluma hizmet projeleri dersi kapsamında SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ile ortaklaşa yürütülen DERS ARASI DİL MOLASI projesine katılmışlardır. Çeşitli ilkokullarda öğrenim gören öğrencilere İngilizce konuşma pratiği yaptırmak üzere  bu okullara gitmektedirler.

2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında  İngilizce, PDR ve Matematik bölümü öğrencileri tarafından topluma hizmet projeleri dersi kapsamında hayvan barınakları ziyaretleri, kütüphanelerde gönüllü çalışma ve huzurevi ziyaretleri gibi etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Okullarda çeşitli seminerler verilmiştir.